-

bentsimidatsolit, bentsimidatsolonit

[englanti benzimidazolone]


Bentsimidatsolit ovat vakaita ja liukenemattomia värejä. Ne ovat 'paranneltuja' atsovärejä, joissa atsoväreihin on lisätty tiettyjä amidiryhmiä.

keltaisia

Bentsimidatsolonikeltainen
[englanti benzimidazolone yellow]
[PY120, CI 11783] Atsokeltainen. Myrkytön pigmentti, jolla on erinomainen sään- ja kuumuudenkesto. Käytetty mm. maaleissa ja muovin värjäämiseen.

Bentsimidatsolonikeltainen H4G
[englanti benzimidazolone yellow]
[PY151] Atsokeltainen. (1958) Transparentti, kirkas keltainen. Erinomainen valon- ja kuumuudenkesto. Täydellinen valonkesto. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa. Korkealaatuinen.

Bentsimidatsolonikeltainen H3G
[englanti benzimidazolone yellow]
[PY154, CI 11781] Erinomainen valonkesto. Jonkinverran punaisempi kuin keltainen H4G (PY151). Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa. Korkealaatuinen.

Bentsimidatsolonikeltainen HLR
[englanti benzimidazolone yellow]
[PY156] Transparentti, erinomainen valonkesto. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa.

PY175 bentsimidatsolonikeltainen H6G [englanti benzimidazolone lemon]
Transparentti keskikirkas keltainen. Erinomainen valonkesto. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa. Korkealaatuinen.

punaisia

Bentsimidatsolonipunainen
[englanti benzimidazolone red, benzimidazolone bordeaux, benzimidazolone maroon, naphthamide maroon]
[PR171, CI 12512] Moderni synteettinen orgaaninen pigmentti. Kehitetty 1960. Käyttö päättyi, kun sävyltään samanlaisia helpommin valmistettavia tai halvempia pigmenttejä tuli markkinoille.

Bentsimidatsolonipunainen HFM
[englanti benzimidazolone scarlet, benzimidazolone red, benzimidazolone maroon]
[PR175, CI 12513] Erinomainen sään- ja kuumuudenkesto. Moderni synteettinen orgaaninen, hieman sinertäväsävyinen pigmentti, jota käytetään mm. pvc-muoveissa, automaaleissa, lakoissa ja lateksiemulsioissa. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa.

Bentsimidatsolonikarmiini
[englanti benzimidazolone carmine]
[PR176, CI 12515] Hieman sinertäväsävyinen korkealaatuinen pigmentti, jota käytetään mm. automaaleissa, tulostusmusteissa sekä paperin ja muovin värjäykseen.

Bentsimidatsolonipunainen
[englanti benzimidazolone red]
[PR208, CI 12514] Kirkkaanpunainen pigmentti (C29H25N505), jota käytetään pääasiassa yli 200C prosessoitavien muovien värjäämiseen.

Bentsimidatsolonipunainen HFT
[englanti benzimidazolone red, benzimidazolone maroon]
Himmeä kellertävä, hyvin transparentti punainen. Hyvä valonkesto. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa.

oransseja

Bentsimidatsolonioranssi HL
[englanti benzimidazolone orange]
[PO36CI 11780] Punertava oranssi pigmentti. Erittäin hyvä valonkesto, kestää hyvin kuumuutta. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa. Korkealaatuinen.

Bentsimidatsolonioranssi HGL
[englanti benzimidazolone orange]
[PO60] Kellertävän oranssi transparentti pigmentti, joka kestää hyvin valoa. Käytetään mm. öljy- ja akryyliemulsioissa, alkydimaaleissa, vesiväreissä, temperassa, kaseiinissa, enkaustiikassa ja pastelleissa.

PO62 kts. mono-oranssi »
ruskeita

Bentsimidatsoloniruskea
[englanti benzimidazolone brown]
[PBr25]